Casele tradiționale din pământ nears din Timiș, puse în valoare

Casele tradiționale din pământ nears din Timiș, puse în valoare

Consiliul Județean Timiș a început primele demersuri cu scopul de a pune în valoare un patrimoniu important. Este vorba de casele tradiționale din pământ nears din județ. Despre acestea s-a discutat în acest sfârșit de săptămână la sediul CJ Timiș.

Am semnat, în calitate de președinte al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, un protocol de parteneriat cu Universitatea de Vest și Asociația Internațională Citta’ Della Terra Cruda din Italia, menit a pune în lumină acest patrimoniu de valoare al județului nostru. Parteneriatul prevede identificarea unor forme de colaborare pe tema materialelor naturale, pentru recuperarea și reabilitarea construcțiile tradiționale din pământ nears, în contextul politicilor din domeniul construcțiilor, urbanisticii și a mediului înconjurător. Formele de colaborare au ca obiectiv comun nu doar promovarea materialelor tradiționale, ci și promovarea și valorificarea know-how-ului, a produselor, tehnicilor și culturilor constructive locale”, a afirmat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.

Asociația internațională Città della Terra Cruda reprezintă rețeaua de primării care au în comun cultura constructivă cu pământ crud.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *