Cascada Bigăr ar putea dispărea. Apelul făcut către Romsilva

Cascada Bigăr ar putea dispărea. Apelul făcut către Romsilva

bigar

Vești proaste pentru turiști. Cascada Bigăr, desemnată în urmă cu câțiva ani drept cea mai frumoasă cădere de apă din lume, ar putea dispărea. Reprezentanții Grupului Ecologic de Colaborare Nera susțin că, în această perioadă secetoasă, căderea de apă nu e prea spectaculoasă și solicită celor de la Romsilva să ia măsuri.

Cascada Bigăr, devenită între timp un brand turistic în Romania, dar nu numai, împarte apa izbucului Bigăr cu ferma piscicolă din aval dar împărţeala se face întodeauna în defavoarea cascadei iar în trecut, în anii secetoşi, apa izbucului a fost dirijată doar spre ferma piscicolă iar imaginea cascadei fără apă, cu muşchiul uscat devenit brun la culoare, i-a dezamăgit pe turişti. RNP Romsilva, administratorul rezervaţiei Izvorul bigăr şi a fermei piscicole, ar trebui să ia în considerare varianta ca în astfel de perioade secetoase să aducă gravitaţional apă pe deversorul cascadei din amonte, din pârâul Miniş. Configuratia terenului ofera aceasta posibilitate iar lungime unei conducte de alimentare cu apă a cascadei nu ar depăşi 200 m. Faima pe care a dobândit-o cascada merită această investiţie“, a transmis GEC Nera.

Zeci de mii de turiști din toate colțurile lumii vizitează în fiecare an Cascada Bigăr, aflată în județul Caraș-Severin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *