Casă nouă pentru un bătrân din Timiș, ridicată la inițiativa mitropolitului Banatului FOTO

Casă nouă pentru un bătrân din Timiș, ridicată la inițiativa mitropolitului Banatului FOTO

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Mitropolitul Banatului a făcut un nou gest demn de toată lauda. Astfel, pentru un bătrân din localitatea Grăniceri, comuna Foeni, a fost construită o casă nouă în doar trei zile.

Vizitând localitatea respectivă, Înaltpreasfinția Sa a constatat că o casă aflată la marginea satului, lângă granița României cu Serbia, se află în pericol de prăbușire, fiind susținută doar de suporți de lemn amplasați sub acoperiș. Din cauza greutății acoperișului, ușile și ferestrele casei nu se mai puteau închide, condițiile de locuit fiind, așadar, nu doar improprii, ci și periculoase pentru viața locatarului. Contactat de Părintele Mitropolit, credinciosul care locuiește singur în acea casă, a arătat că este urmaș al unei familii cu 11 copii, se află în imposibilitatea de a-și reabilita locuința și nu are nicio sursă de venit. Luând cunoștință de această situație gravă, Înaltpreasfinția Sa a hotărât că este necesară construirea unei noi case și imediat a luat măsuri pentru începerea lucrărilor, casa fiind construită în doar 3 zile”, a informat Mitropolia Banatului.

De asemenea, ÎPS Ioan Selejan s-a îngrijit de dotarea casei cu obiectele de uz casnic necesare și a plătit la magazinul alimentar din sat suma necesară aprovizionării cu alimente a acelui bătrân și bolnav, pentru o lungă perioadă de timp.

Acțiunea filantropică derulată de către Părintele Mitropolit Ioan, împreună cu credincioși făcători de bine, se înscrie în șirul lung al faptelor de milostenie săvârșite de Chiriarh de-a lungul anilor și constituie un exemplu demn de urmat, mai ales în această perioadă a Postului Învierii Domnului nostru Iisus Hristos”, a transmis Mitropolia Banatului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *