Casă nouă pentru o familie cu șase copii, la Orțișoara

Casă nouă pentru o familie cu șase copii, la Orțișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Parohia Ortodoxă Română Timișoara Iosefin și Fundația parohială „Preot Ioan Olariu”, sprijinite de preoții slujitori și de credincioși, au început, cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, în urmă cu aproape șase luni, lucrările de construire a unei case pentru o familie nevoiașă din satul Cornești, comuna Orțișoara, formată din opt persoane: doi părinți și șase copii.

Slujba de sfințire a locului și de punere a pietrei de temelie pentru această construcție a fost săvârșită la data de 24 iulie 2019, în prezent casa fiind ridicată la roșu, lucrările de finisare, de înzestrare cu instalații electrice și termice de la parter fiind finalizate, în timp ce la mansardă lucrările sunt în plină desfășurare.

Slujba de binecuvântare a casei noi a fost oficiată, duminică, 26 ianuarie, de pr. Ionel Popescu, parohul bisericii din Iosefin, împreună cu preoții slujitori ai acestei parohii, cu părintele consilier Timotei Anișorac de la Centrul eparhial, care a coordonat lucrările din punct de vedere tehnic și preotul paroh Ștefan Șișu din Cornești, în prezența Părintelui Mitropolit Ioan al Banatului.

După ceremonia de binecuvântare, Înaltpreasfinția Sa a adresat un cuvânt duhovnicesc membrilor familiei care se mută în casă nouă, prin care i-a îndemnat să-și trăiască viața în duhul credinței noastre drept-măritoare, să se implice în viața parohiei din Cornești, să dea mărturie de cât bine le-a făcut lor Domnul și să-I mulțumească lui Dumnezeu și tuturor binefăcătorilor pentru darul minunat pe care l-au primit.
Părintele Mitropolit Ioan a subliniat, de asemenea, că această casă este darul lui Dumnezeu pentru familia care a lăsat să vină pe lume șase copii și nu i-a abandonat, ci i-a crescut și educat cu dragoste, cu responsabilitate și cu jertfă. Așadar, casa nouă de care se bucură acum este darul copiilor pentru părinții lor.

În continuare, Chiriarhul l-a îndemnat pe primarul comunei Orțișoara ca, împreună cu consilierii locali să identifice posibilitatea legală de a repartiza parcele de teren și altor familii nevoiașe, pentru construirea de locuințe, la edificarea cărora va contribui și Centrul eparhial. Înaltpreasfinția Sa a evidențiat și faptul că în țara noastră sunt în jur de 3200 de primării.

Parohia Timișoara-Iosefin și Fundația „Preot Ioan Olariu” vor continua lucrările care mai sunt de efectuat și vor ajuta familia cu rechizite, încălțăminte, îmbrăcăminte și alimente, așa încât copiii să poată continua școala și să se bucure de un trai decent, împreună cu părinții lor”, a informat Mitropolia Banatului Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *