Cartea anului a fost lansată la Muzeul de Artă Timişoara

Cartea anului a fost lansată la Muzeul de Artă Timişoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Literatura Banatului (700 pagini), care poate fi cartea anului 2016, a fost lansată, în prezenţa primarului Nicolae Robu, miercuri 2 martie, de la ora 18, la Muzeul de Artă Timişoara.

Autor este cel mai faimos critic literar ce l-a avut vreodată Banatul – prof. Cornel Ungureanu. „E o carte care face Timişoara mai bogată, o voi citi cu mare plăcere”, a declarat Robu. “E o carte extrem de vie, o carte care se citeşte ca un roman. Talentul de prozator al domnului Ungureanu este déjà legendar”, a spus scriitorul Robert Şerban, editorul cărţii şi directorul Editurii Brumar. “Cartea e o geografie, iar autorul e un fel de cartograf înzestrat cu un talent de prozator authentic, cu imaginaţie, şi ne îndreaptă spre un tărâm fabulos”, a subliniat prof. Adriana Babeţi.

În încheiere, Cornel Ungureanu a spus: „O cronică literară adevărată trebuie să fie într-un anumit fel sinucigaşă. Din 1970, scriam patru-cinci recenzii de carte la fiecare număr al revistei Orizont şi aşteptam să vină cineva cu cuţitul la mine. Nu au ajuns cu cuţitul, dar au ajuns replici de un orgoliu neobişnuit. Geografia literară a României am să o raiau. Ceea ce mă bucură este felul în care Robert Şerban, Loredana Târziorul au lucrat această carte”.

Gh. M.