Care este starea de sănătate a instrumentiștilor Filarmonicii Banatul sosiți din China?

Care este starea de sănătate a instrumentiștilor Filarmonicii Banatul sosiți din China?

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș artiștii de la Filarmonica Banatul Timișoara care s-au întors din China, în 22 ianuarie, se află într-o stare bună.

Artiștii izolați acasă sunt contactați telefonic pentru a se verifica starea lor de sănătate, dacă prezintă simptome specifice sau au intervenit schimbări. Până în prezent nu există suspiciuni de pneumonie coronavirus la niciuna dintre persoanele din acest grup de 26 de persoane. DSP Timiș a recomandat izolarea lor la domiciliu pe o perioadă de 14 zile. De asemenea s-au luat măsuri de dezinfecție în cadrul filarmonicii”, a explicat Diana Bubatu, din cadrul DSP Timiș.

Pe de cealaltă parte, sindicaliștii din cadrul filarmonicii susțin că măsurile au fost luate prea târziu, a doua zi, în 23 ianuarie, când a fost prezentată o atenționare semnată de conducerea filarmonicii ca acei instrumentiști să rămână acasă.

La noi nu ar fi semnale că ar fi colegi bolnavi, problema se pune cum reacționează conducerea la această problemă. Unii colegi și-au plătit analizele din buzunarele lor. Eu cred că vor să mușamalizeze problema. Totul s-a reacționat prea târziu. Omenii ajunseseră deja în filarmonică după ce au sosit din China, până când am fost anunțați să nu vină în contact cu alți colegi. Era deja târziu, a doua zi. Noi am citit din presă ce va decide conducerea pentru noi!”, a subliniat Dorel Iuga.

DSP Timiș susține că inspectorii monitorizează situația din cadrul unităților spitalicești și raportează tot ceea ce se întâmplă Centrului Național de Supraveghere și Control Boli Transmisibile.

Recomandările privind protejarea de infecția cu coronavirus a populației din Timișoara și din Timiș au fost trimise către spitale, medici de familie, către unitățile primiri-urgențe, camerele de gardă, Aeroportul internațional Traian Vuia Timișoara și medici de familie.