Cardul de sănătate cu cip violează demnitatea şi drepturile cetăţeanului!

Cardul de sănătate cu cip violează demnitatea şi drepturile cetăţeanului!

- in National
0

Două dintre informaţiile cu risc major, înregistrate pe cardul de sănătate, care pun siguranţa şi chiar viaţa individului în pericol, card care ni se distribuie, încă din 20 septembrie, sunt: 1. Diagnosticele medicale cu risc vital cu bolile cronice. 2. Acceptul exprimat în timpul vieţii de a dona organe după deces.

„Cardul de sănătate cu microcip este un abuz din partea statului şi comporta riscuri pe toate planurile. Cardul este numai aparent în favoarea asiguraţilor. Este periculos să fie puse informaţiile medicale personale pe microcip, deoarece acesta nu este protejat . Oricine are un cititor de cipuri compatibil poate să afle tot. Acest lucru violează
drepturile la intimitate şi la demnitate ale persoanei şi poate să aducă mari prejudicii. La Consiliul Europei, există o presiune imensă din partea firmelor de asigurări pentru a deveni legal accesul la informaţiile despre sănătatea oamenilor. Forţa financiara uriaşă a acestor “rechini” face ca datele despre posibilele boli ale oamenilor să ajungă la ei pe birou pentru ca ei sa ştie dacă fac sau nu poliţele de asigurare şi la ce preţ. Există riscul discriminării persoanelor, pe baza informaţiilor personale asupra stării de sănătate, atâta vreme cât acestea nu mai sunt protejate. Datele medicale pot sa fie utilizate inclusiv pentru a distruge o persoana, mai ales într-o societate conflictuală ca cea din România. Este o încercare de abuz din partea statului şi nu există dezbateri publice. Se introduce o nouă taxă, fără ca populaţia să fie întrebată, deşi românii plătesc asigurările de sănătate. În privinţa donării de organe, vom intra în circuitul european şi vom trimite numărul de organe disponibile spre alte ţări. Cui vor folosi organele luate de la români? Ce bani şi ce organizaţii sunt în joc? Cine va apăra “prostimea” de cei care vor dori să le comercializeze organele, pe milioane şi milioane de euro sau dolari?”, susţine Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Pentru a nu fi comnetarii şi opoziţie, românii care nu vor cardul cu microcip vor plătide două ori asistenţa medicală. Medicii de familie vor trebui să plătească şi ei pentru cititoarele de carduri şi să aibă şi internet de banda largă pentru a avea legătură cu sistemul informatic! Forul Ortodox Român vine cu exemple ale unor ţări care au clacat în acest experiment:

În Marea Britanie, s-au pierdut datele a 93% din asiguraţi. Germania a dat 1,7 miliarde de euro pentru implementarea parţială a unui astfel de sistem şi acum l-au stopat. De ce pornim noi ceva ce nemţii au stopat? Cine are interese în a controla românii  si  la capitolul sănătate şi organe?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *