Card de suporter și fundație pentru sprijinirea echipei de rugby

Card de suporter și fundație pentru sprijinirea echipei de rugby

- in Locale, Sport, Stiri
0

Parteneriatul dintre Sport Club Municipal Timișoara și Universitatea de Științe ale Vieții „Regele Mihai I” este aproape de finalul celui de-al doilea sezon. Reprezentanții celor două instituții au prezentat luni, 28 noiembrie, obiectivele pentru finele acestui an și pentru viitor.

Rectorul Universității de Științe ale Vieții „Regele Mihai I”, Cosmin Alin Popescu, a anunțat înființarea unei fundații, dar și emiterea unui card de suporter, inițiative care vin să susțină echipa. „Fundația este deja funcțională, iar cardul va fi adresat atât spectatorilor, cât și firmelor, urmând a oferi diverse avantaje. Vom reveni cu date concrete atunci când va fi emis”, a precizat rectorul.

„Este prima noastră întâlnire sub noua denumire SCM USV – Universitatea de Științe ale Vieții – Timișoara. Sunt convins că această rebranduire le va fi de bun augur rugbiștilor și, așa cum au făcut și până acum, vor face o figură frumoasă în continuare. Parteneriatul nostru – USV – SCM – vine să susțină o echipă care aduce rezultate pentru Timișoara, pentru județ și, de ce să nu o spunem, și la nivel național. Îi mulțumesc managerului Dănut Borzaș pentru profesionalism și sufletul pe care-l pune în dezvoltarea acestui parteneriat și pentru performanță în zona aceasta a sportului și în special a rugbiului. Țin să-l felicit pe antrenorul Valentin Calafeteanu pentru modul cum comunică cu echipa și efortul depus pentru a face performanță”, a mai spus Cosmin Alin Popescu, rector Universitatea de Științe ale Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.

Leii au cedat duminică în semifinala de campionat din Baia Mare (9-11), după un meci pe care l-au controlat în multe momente și vor mai juca finala mică a Ligii Naționale (împotriva lui Dinamo, la 4 decembrie) și finala Cupei României, cu Steaua, la 11 decembrie, ambele dispute fiind programate la București.

„Nu ne-a trecut încă supărarea după înfrângerea de ieri, dar vreau să-i mulțumesc domnului rector pentru cuvintele frumoase la adresa echipei. Toți suntem foarte dezamăgiți de rezultat, dar sper să trecem cu bine, să câștigăm finala mică și apoi, în 11 decembrie, să păstrăm trofeul Cupei României. Vom face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple”, a spus Dănuț Borzaș, manager SCM USV.

Aflat încă la început de drum, tehnicianul echipei noastre i-ar fi putut duce pe alb-violeți în două finale pentru trofeu, ceea ce ar fi fost o premieră pentru el.

„Mi-aș fi dorit să ne întâlnim în condiții și mai bune, adică să ne pregătim să luptăm pentru două trofee. Din păcate, în campionat vom juca doar finala mică. Am prioritizat obiectivele în urma rezultatului de ieri: finala Cupei din 11 decembriedevine ținta noastră principală, dar este importantă și această finală mică și sunt jucători care trebuie să-și arate valoarea în acest prim joc. Ar fi foarte frumos să ne întoarcem de la București cu două victorii și ar fi extraordinar pentru jucători să plece acasă de Sărbători cu un nou trofeu adus pentru oraș și club”, a spus Valentin Calafeteanu, antrenor SCM USV Timișoara.

Căpitanul „Leilor” este student în anul I la USV și își dorește ca grupul să treacă repede peste dezamăgirea de duminică.

„Nu este rezultatul pe care ni-l doream, dar în spiritul sportului vrem să ne ridicăm, să mergem înainte. Luăm lucrurile pas cu pas, mai avem două meciuri anul acesta și vrem să încheiem sezonul cu capul sus, cu două victorii”, spune Vlad Neculau, căpitanul SCM USV Timișoara.

Vice-căpitanul Stephen Shennan este un neo-zeelandez naturalizat, care anul viitor va face un deceniu alături de echipa de rugby a Timișoarei. „Trebuie să mergem cu durerea asta înainte, să ne pregătim intens în aceste două săptămâni și să fim pregătiți cât mai bine când se va fluiera startul acestor două finale de la București”, a mai spus Stephen Shennan, căpitanul SCM USV Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *