Caravana Unirii ajunge la Timișoara

Caravana Unirii ajunge la Timișoara

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Caravana Unirii sosește la Timișoara, iar activitățile încep sâmbătă, 10 noiembrie la ora 11:00 și va ține până duminică ora 18:00 în Piața Libertății.

Programul va include mai multe manifestări, printre care, trei galerii expoziționale mobile cu panouri informative ce includ date istorice despre Marea Unire și prezintă, de asemenea, și proiectul „România în 100 de simboluri grafice‟ al Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași, expoziție adusă de cele trei autobuze personalizate în culorile drapelului național. De asemenea, vor fi meșteri populari cu obiecte tradiționale, caricatură de echipa maestrului Popa Popa’s și Horă a Unirii, muzică patriotică, populară și proiectare de film. În plus va fi împânzită Timișoara cu un drapel tricolor de 100 metri dus în marș. Marșul unionist este planificat sâmbătă, 10 noiembrie, începând cu ora14:00, cu plecare de la Shopping City Timișoara (pe Calea Șagului) și cu finalizarea pe Calea Aradului, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (Calea Aradului, nr. 119). În jurul orei 15 se va ajunge în Piața Victoriei, unde se va desfășura un drapel tricolor de 100 de metri, care va fi purtat până în Piața Unirii.

Un punct al programului cuprinde și colectare de  semnături în campania „1 milion pentru Unire”. Cu această ocazie, voluntarii unioniști de pe ambele maluri ale Prutului își dau întâlnire în Timișoara, spre a colecta semnături în vederea revizuirii Constituției României, care să pregătească terenul pentru unirea cu Republica Moldova când ultima va fi disponibilă. Astfel sunt așteptați toți cei dornici să se implice în campania de colectare a semnăturilor „1 milion pentru Unire”.

Caravana Unirii îi așteaptă pe toți iubitorii de istorie și artă, atât pe elevi și studenți cât și pe toți cei care vor sa afle mai multe despre evenimentele petrecute acum 100 de ani.