Caravana de Hemofilie, la Buziaș

Caravana de Hemofilie, la Buziaș

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Viața poate fi frumoasă și pentru hemofilici. Ne aflăm într-un punct de inflexiune pentru tratarea acestei maladii în România. După mulți ani de luptă a pacienților, familiilor, unor medici sufletiști și a Federației Mondiale și Consorțiului European de Hemofilie, s-a reușit alocarea unor resurse suficiente care să asigure un minim de trantament așa cum este recomandat.

Pentru mulți din hemofilici factorul a ajuns tărziu având deja afectate articulațiile, dar profilaxia le face viața mai frumoasă prevenind alte probleme şi agravarea celor vechi.

Problema majoră este că în continuare mulți hemofilici nu au acces la tratament așa cum ar trebui. Mai mult, există posibilitate unui pas înapoi aşa cum vom detalia în evenimente. Ne dorim să schimbăm traiectoria revenirii la ce reprezintă bariere, suferință, sângerări.  De aceea și din alte motive de sprijinire a comunității a luat naștere ideea Caravanei de Hemofilie.

Avem nevoie de sprijinul pacienților, medicilor, managerilor de spitale, jurnaliştilor şi instituțiilor cu atribuții din sistemul medical pentru ca împreună să creăm un viitor mai bun, o viață cu 0 sângerări pentru hemofilici”, este mesajul Caravanei de Hemofilie 2018.

Asociația Națională a Hemofilicilor din România și Asociația Română de Hemofilie au lansat Caravana de Hemofilie, duminică 18 noiembrie, duminieața, la Centrul Medical “Cristian Șerban” din Buziașș.

Misiunea Caravanei de Hemofilie este o extindere a obiectivului asumat de cele două asociații încă din aprilie 2017, când de ziua Mondială a Hemofiliei, au lansat „Misiunea Zero Sângerări”!