Caniculă în Banat. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Caniculă în Banat. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0
canicula

Vom avea parte de o vreme caniculară în luna august, în Banat. Administrația Națională de Meteorologie a realizat o prognoză a valorilor termice pentru perioada 05 – 18 august, care arată că în vestul țării se vor înregistra și temperaturi de 35 de grade Celsius, la umbră.

Vremea se va încălzi treptat până în data de 8 august, când va fi caniculă, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 35 de grade. Vineri, 9 august, se va răci, în medie cu aproximativ 5 grade, apoi valorile termice vor crește din nou, astfel că luni, 12 august, se va atinge o medie de 35 de grade. Va urma o răcorire treptată, iar în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăși 30 de grade. Media minimelor termice va crește de la 13 grade în prima zi, până la 19 grade, în 8 și 9 august. În următoarele două zile se va răci, la o medie de 16 grade, iar până marți, 13 august, aceasta va reveni la 19 grade. În zilele care vor urma valorile termice minime vor scădea, iar în ultimele două zile vor fi în medie de 15 grade“, a informat ANM.

De asemenea, în Banat vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare în zilele de 8 și 9 august, precum și după data de 13 august.