Caniculă în Banat, în următoarele zile

Caniculă în Banat, în următoarele zile

- in Actualitate, Locale, Stiri, Utile
0
canicula

Ploile par să ocolească județele din vestul țării în următoarele două săptămâni. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, care a realizat o prognoză a valorilor termice pentru următoarele două săptămâni, vremea se va încălzi, astfel că termometrele vor arăta chiar și 34 de grade Celsius.

Până în data de 27 iunie vremea va fi în încălzire, iar media temperaturilor maxime va crește de la 28 de grade în prima zi, până la 34 de grade. Va urma o răcorire, care va face ca până în ultima zi a lunii iunie media maximelor termice să revină la 28 de grade. Ulterior se va încălzi din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori între 30 și 32 de grade. Evoluția mediei temperaturilor minime va fi relativ asemănătoare, cea mai ridicată va fi de 19 grade, în jurul datei de 28 iunie, iar cea mai mică de 14 grade, în ultima dimineață a lunii iunie și în prima din luna iulie“, a informat ANM.

De asemenea, vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe arii mai extinse în primele și în ultimele zile de prognoză și doar pe suprafețe mici în restul intervalului, în Banat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *