Când simt mirosurile de pe unele secţii, infirmierele şi femeile de serviciu FUG de Spitalul Judeţean Timişoara. De ce se plânge managerul unităţii medicale

Când simt mirosurile de pe unele secţii, infirmierele şi femeile de serviciu FUG de Spitalul Judeţean Timişoara. De ce se plânge managerul unităţii medicale

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Haos la Spitalul Judeţean Timişoara. Din cauza salariilor extrem de mici, de aproximativ 1.000 lei pe lună, infirmierele şi femeile de serviciu nu se prea înghesuie să se angajeze în unitatea medicală. În aceste condiţii, managerul spitalului se plânge că ar fi nevoie de peste 50 de infirmiere şi 23 de îngrijitoare curăţenie, care se găsesc foarte greu.

Trei concursuri au fost organizate, în acest an, pentru ocuparea posturilor vacante de îngrijitoare şi femei de serviciu, însă de fiecare dată au fost ocupate cel mult 50% din posturi. Mai mult, Marius Craina a declarat că unele angajate îşi dau demisia după primele zile de muncă pe secţii, din cauza condiţiilor de muncă şi a mirosurilor, aşa cum se întâmplă pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă sau pe Neurologie.

“Suntem pur şi simplu depăşiţi de această problemă pentru că ţinem enorm de mult la noţiuni legate de curăţenie. De aceea, pentru cea de-a patra oară în acest an încercăm că aducem acele persoane care doresc să se încadreze pe aceste posturi. Să sperăm că Ministerul Sănătăţii va înţelege necesitatea creşterii salariului în sistemul de sănătate, pentru că unul din principalele motive pentru care oamenii nu doresc să se angajeze este legat de salariu. Orice carte de vizită a unei instituţii începe cu ordinea şi curăţenia”, a declarat Marius Craina.

În acest moment, în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara lucrează 327 de infirmiere și îngrijitoare de curățenie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *