Când se vor redeschide școlile?

Când se vor redeschide școlile?

- in Educatie, National, Stiri
0

Ministerul Educaţiei doreşte redeschiderea cât mai grabnica a şcolilor, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi a campaniei de vaccinare, informează Agerpres.

În urma discuțiilor cu majoritatea celor implicați în procesul de educație, precum şi a discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătății, cu factori de decizie din cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgenţă şi cu cei implicaţi în campania de vaccinare, prioritizând starea de sănătate a elevilor şi a personalului din sistemul de învăţământ, Ministerul Educaţiei îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnica a şcolilor, în urma unei analize responsabile a rezultatelor care vor fi obţinute cu privire la:

– Evoluţia epidemiologică – conform situaţiilor cu privire la rata de infectare în urma vacanţei de iarna/ rezultate relevante colectate la mijlocul lunii ianuarie a.c.;

– Raportările numerice solicitate inspectoratelor scolare, pentru fiecare unitate de învaţamânt, cu privire la personalul didactic, didactic auxiliar si nedidactic care are DISPONIBILITATE de vaccinare – situaţie solicitata tuturor unităților şi instituţiilor de învățământ cu termen 15 ianuarie, orele 16.00.

Ne dorim derularea semestrului II în format clasic, însă ne vom putea pronunţa responsabil şi fundamentat doar după jumătatea lunii ianuarie, respectiv în ultima decada a lunii. Orice scenariu va rezulta în urma analizei va fi luat în considerare. Nu excludem niciun scenariu, fie că vorbim de prioritate pentru cei mici sau pentru cei care susțin examenele naționale, fie ca vorbim de prioritate a zonelor cu o rata de infectare mai redusa – aşa cum solicita Consiliul Naţional al Elevilor. Am planificat în această săptămână consultări cu reprezentanţii elevilor, studenţilor, părinților şi cadrelor didactice, pentru a analiza tot spectrul masurilor ce se impun atât în vederea redeschiderii şcolilor, cât şi în vederea compensării pierderilor suferite de sistemul de educaţie pe parcursul crizei sanitare. În cursul săptămânii viitoare am planificat, de asemenea, consultări cu factorii de decizie din domeniul sănătății”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei, transmite Agerpres.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *