Când are loc o nouă ediție a Banat Agralim

Când are loc o nouă ediție a Banat Agralim

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara împreună cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada 24 – 26 mai,  în Campusul USAMVBT din Timișoara, Calea Aradului nr. 119,  cea de-a 17-a ediție a expoziției Banat Agralim.

Manifestarea este organizată în colaborare cu Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” – Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Primăriei Municipiului Timișoara și al unor asociații profesionale de profil.

Tematica expoziției:

Agricultură: Maşini și utilaje pentru pregătirea şi prelucrarea solului; Maşini, utilaje pentru semănat, recoltat și procesare primară; Uscătoare, silozuri, transportoare pentru cereale și plante tehnice; Tractoare; Remorci; Echipamente pentru măsurători terestre și cadastru; Seminţe şi material săditor; Cultura şi protecţia plantelor (îngrăşăminte şi pesticide); Tehnologii, materiale şi echipamente pentru irigaţii.

Creșterea animalelor:  Creşterea animalelor de interes economic și de companie, tehnologii, echipamente, furaje și aditivi furajeri; Medicină veterinară (tratamente, vaccinuri şi medicamente, instrumentar medical de specialitate); Inginerie genetică.

Produse ecologice: Producători agricoli; Producători inputuri.

Silvicultură și cinegetică: Utilaje și echipamente forestiere; Material biologic și tehnologii specifice; Trofee cinegetice; Taxidermie; Preparate culinare cinegetice.

Industrie alimentară și ambalaje: Utilaje, echipamente pentru industria alimentară; Dotări şi amenajări de spaţii comerciale; Produse alimentare; Ambalaje şi accesorii; Curăţenie, întreţinere, igienă, protecţie.

Cercetare, extensie universitară

Finanțare: Instituții de cercetare ; Edituri şi distribuitori de publicaţii de specialitate; Servicii bancare și de asigurări; Servicii de turism și agroturism; Servicii de consultanță și accesare fonduri europene.

Produse tradiționale: Produse tradiționale alimentare; Mici meșteșugari.

Pe durata desfășurării expoziției, se vor organiza concursuri de echitație și de dresaj canin, demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole, work-shop-uri cu tematică specifică etc.

Program de vizitare: 1000 – 1900. Intrarea este liberă.