Când angajații din Timiș primesc 75% din salariu, în pandemia de Covid-19?

Când angajații din Timiș primesc 75% din salariu, în pandemia de Covid-19?

- in Economie, Locale, Stiri
0

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiş aduce la cunostinţa angajatorilor faptul că, în baza OUG 120/22.07.2020 privind instituirea unor măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, salariații a căror activitate a fost suspendată ca urmare a anchetei epidemiologice efectuate de direcțiile de sănătate publică județene beneficiază de facilități salariale.

Ei beneficiază de indemnizația prevăzută la art. XI din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, adică 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat și se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020 (5429 LEI).

Măsura prevăzută mai sus, se aplică pe toată perioada în care activitatea este suspendată, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020. De această măsură nu beneficiază salariații aflați în concediu medical și care primesc indemnizația de asigurări sociale aferentă –atenționează AJOFM Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *