Campus de 20 milioane euro la Timișoara, în care tinerii să învețe o meserie, cu bani europeni

Campus de 20 milioane euro la Timișoara, în care tinerii să învețe o meserie, cu bani europeni

- in Actualitate, Administratie, Educatie, Locale, Stiri
0
scoala profesionala

Primăria Timișoara vrea să atragă o sumă uriașă de bani cu scopul de a realiza un campus în care să fie pregătiți tinerii din zona de vest a țării pentru a învăța o meserie. În acest sens, Primăria Timișoara, Universitatea Politehnica, Universitatea de Vest și Universitatea de Științe ale Vieții „Regele Mihai I”, pun bazele unui consorțiu special.

Scopul final este realizarea unuia din cele 10 campusuri regionale de educație profesională din România, ca parte a C15 – Componenta Educație din Planul Național de Redresare și Reziliență”, a informat Primăria Timișoara.

În consorțiu sunt invitați operatorii economici, care doresc să devină parteneri privați în care să învețe elevii. Firmele interesate se pot înscrie până în data de 6 decembrie.

Ne pregătim să construim un campus dual în Timișoara cu fonduri europene. Timișoara are nevoie de forță de muncă specializată. Prin acest proiect dorim să atragem tinerii din toată regiunea să învețe o meserie la Timișoara și să se angajeze aici. Vom crea condiții de educație duală la standarde europene, atractive pentru orice tânăr. Le mulțumesc universităților timișorene pentru efortul depus pentru a putea constitui acest consorțiu în beneficiul dezvoltării Timișoarei. Sper că firmele vor accepta această invitație a noastră de a ne deveni parteneri”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Valoarea proiectului se ridică la până la 20 de milioane de euro și urmează a fi depus pentru fonduri din PNRR.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *