Campanie murdară în lupta pentru funcția de RECTOR al UPT! Bordeașu: „Eu mă bat cu sistemul ei se bat ca să rămână cu sistemul!”

Campanie murdară în lupta pentru funcția de RECTOR al UPT! Bordeașu: „Eu mă bat cu sistemul ei se bat ca să rămână cu sistemul!”

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

O campanie electorală nedemnă pentru lumea academică s-a consumat la Universitatea „Politehnica” Timișoara. Blocări de e-mail, dezinformări tendențioase, sau efectiv ruperea afișelor electorale sunt cele mai „trandy” metode de campanie folosite la UPT. Peste 600 de cadre didactice și cercetători din Universitatea „Politehnica” Timișoara vor vota joi, 18 februarie, viitorul rector. Lupta se dă între profesorul universitar doctor Viorel Șerban, actualul rector, și profesorul universitar doctor Ilare Bordeașu de la Facultatea de Mecanică. Deși, evident, nu este „la butoane”, profesorul universitar Ilare Bordeașu este aproape sigur de victorie.

Păreți foarte încrezător. De ce credeți că veţi câştiga competiţia pentru funcția de rector al Universtăţii Politehnica Timişoara?

A venit timpul ca oamenii care stau prea mult într-o funcţie să conştientizeze faptul că ceea ce aparţine bugetului de stat nu este şi al lor. Trebuie să primeze valoarea, imparţialitatea şi transparenţa deciziilor, lucru pe care nu prea îl văd la UPT. Eu cred că voi câştiga joi scaunul de rector al UPT, fiindcă am arătat în toţi aceşti ani că am valoare profesională înaltă, am capacităţi manageriale foarte bune şi am respectul faţă de colegi, ceea ce până acum, de 16 ani, nu am văzut la Politehnică, fără a purta ură faţă de nimeni. Următorul slogan s-ar poitrivi foarte bine campaniei mele: „Eu mă bat cu sistemul ei se bat ca să rămână cu sistemul!”

Cum staţi cu viitoarea echipă?

În echipa mea nu se vor regăsi sub nicio formă prorectorii Corneliu Davidescu şi Marius Oteşteanu. Deşi pe Davidescu îl apreciez ca profesionist, modul în care comunică şi colaborează nu este în structura mentalităţii mele de a dialoga şi a face meserie, conform fişei postului. În al doilea rând este jenant cum funcţionează e-mailurile în UPT, modul securist în care suntem urmăriţi, cenzuraţi şi blocaţi. Nu pot de asemenea să accept modul cum au fost forţaţi oamenii să încheie contracte adiţionale la contractul de muncă, să fie plătiţi cu 4 -5 lei, plata cu ora, când legile în vigoare prevăd altceva. Jos pălăria pentru el ca profesionist, dar modul de a-i forţa să accepte plata cu ora cu 4-5 lei este contrar principiilor mele de apreciere a valorilor.  Eu nu colaborez decât cu oameni deschişi valoric, profesionişti, nerăzbunători şi de aceea pe cei doi îi las să rămână în echipa profesorului Viorel Şerban.

Au fost incidenţe în campania electorală, cum e cu afişele electorale rupte?

Îmi pare rău că toată munca mea e blocată de comunicarea cu colegii, de ruperi de afișe, de blocare de email-uri. Vineri a încetat campania, iar până joi, când au loc alegerile, nu mai am acces în universitate, pentru că nu sunt la butoane. Mi-aș fi dorit ca acele butoane să nu existe pentru nimeni. Și atunci mă întreb, dacă mi-ai blocat pe tot timpul campaniei accesul la comunicare, un mesaj care ar fi trebuit să ajungă în câteva secunde, ajunge după 14 ore, afișele sunt rupte și trebuie să merg să le tot înlocuiesc, cum poți să lupți împotriva unui sistem care nu face cinste secolului 21.
Există nemulţumiri în UPT?

Acum cadrelor didactice le este frică să se exprime, le e teamă. Nu vreau să se creadă că numai rectorul este vinovatul. Ştiţi cum se spune, până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii. Problema este cum a reuşit să îşi controleze sfinţii. Sunt în competiţie fiindcă sunt mai bun. Pot să fac ceea ce oamenii aşteaptă de la un rector, de la conducerea UPT, de aceea voi câştiga joi scaunul de rector al UPT.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *