Campanie de donare de sânge organizată de mămăcile din Timișoara

Campanie de donare de sânge organizată de mămăcile din Timișoara

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Luni, 21 noiembrie, la Centrul Medical Orthopedics, va demara acţiunea de donarea de sânge. Ȋn intervalul orar 9 – 13, când şi reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină vor fi prezenţi pentru a recolta sânge, peste 40 de doamne (câteva ȋnsoţite şi de soţi) vor dona sânge pentru a salva o viaţă. “Din inimă, pentru viaţă” – acesta este numele campaniei iniţiate, recent, ȋn social media, de către un grup de mame…. atipice, ȋn colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara şi cu Centrul Medical Orthopedics.

Mămicile mai tari ca Google, căci despre ele este vorba, au avut această iniţiativă oarecum spontan, dar, totodată, ca un răspuns la numărul mare de solicitări de sânge ce apăreau ȋn mediul online, pentru diverse persoane care aveau nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală sau o transfuzie.

Odată prezentată propunerea Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara, ea a fost primită cu bucurie, conducerea acestui centru fiind deschisă la astfel de colaborări şi la parteneriatele ce vizează donarea de sânge şi, până la urmă, educaţia pentru sănătate. Locaţia unde se va desfăşura acţiunea a apărut ȋn aceeaşi zi, fiind aproape de Centrul de Transfuzii, iar reprezentanţii respectivei clinici dorind să ajute, la rândul lor, comunitatea locală.

“Suntem…. mai tari ca Google și ne place să ajutăm, să ne implicăm, să fim utile. Am demonstrat-o, nu doar o dată, că știm să fim unite și că, împreună, putem face lucruri mari: de la sprijinirea unor cazuri sociale, la ajutarea unor mămici care aveau nevoie urgentă de o mână întinsă, până la sprijin în rezolvarea unor situații de criză, cum a fost cea de la Nisa. Vă invităm, acum, să facem unul dintre cele mai mari și mai importante lucruri posibile: să dăm viață! Este vorba despre viața oferită unui necunoscut prin actul donării de sânge. Sau, ca să fim mai exacte, putem folosi pluralul, pentru că o pungă de sânge donată de o persoană poate salva până la 3 vieți”, scrie ȋn preambulul evenimentului creat pe Facebook de grupul Mămici Mai Tari ca Google.

Şi, deoarece curajul merită răsplătit, organizatorii au pregătit şi o surpriză pentru mămicile care vor dona sânge: o tombolă, printer premiile oferite numărându-se vouchere pentru şedinţe cosmetice, abonamente la o sală de sport, bijuterii handmade, o minge de fotbal semnată de jucătorii lui Poli, produse naturiste, aranjamente florale etc.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *