Camera de Diplomație Comercială cu Republica Serbia, inaugurată la Timișoara

Camera de Diplomație Comercială cu Republica Serbia, inaugurată la Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Miercuri, 5 februarie, la Palatul Episcopal Ortodox Sârb din Timișoara, a fost inaugurată Camera de Diplomație Comercială cu Republica Serbia, în prezența oficialităților timișorene și sârbe. Președintele Camerei de Diplomația Comercială cu Serbia este Marina Rodica Mosulea, iar vicepreședinți sunt: Cosmin Popescu, Carmen Rușmir, Mladen Galovic și Alexandru Dinu.

Vă felicit pentru înființarea Camerei de Diplomație Comercială care este foarte necesară. Aceasta împreună cu organismele similare ale altor țări va acționa în cadrul Uniunii Camerelor de Comerț bilaterale, care contribuie la dezvoltarea relațiilor economice dintre România și țările partenere. În acest context relația cu Serbia are o importanță deosebită pentru România, iar camera de Diplomație Comercială va da un nou impuls relațiilor de prietenie dintre cele două țări“, a fost mesajul Lilianei Oneț, prefectul de Timiș.

Sediul Camerei de Diplomație Comercială este un loc foarte bine ales. Orice demers de colaborare dintre România și Serbia, indiferent în ce domeniu ar fi, reprezintă un fapt binevenit pentru ambele țări vecine și prietene. Mă bucură această inițiativă de a deschide Camera de Diplomație Comercială cu Republica Serbia la Timișoara și vă felicit. CJT finanțează și modernizează drumul ce leagă cele doua capitale culturale europene: Timișoara și Novi Sad. De aceea propus ca punctul de trecere a frontierei de la Foeni să fie deschis permanent și ziua și noaptea”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Consulatul Serbiei la Timișoara lucrează intens la îmbunătățirea relațiilor dintre cele două țări vecine și prietene. De aceea Vladan Tadic, consulul general, a explicat: ”În ultimii ani ne-am focusat pe colaborarea economică. Toate inițiativele de stat sau particulare au un sprijin deosebit din partea Consulatului Serbiei. Deschiderea Camerei de Diplomație Comercială va contribui foarte mult la dezvoltarea relațiilor economice dintre România și Serbia. Vă felicit și vă urez mult succes în activitate“.
Gh. M.