Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va avea reprezentanță la New York

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va avea reprezentanță la New York

- in Actualitate, Economie, Locale, Stiri
0

Moment important joi, 19 decembrie, la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Conducerea CCIAT a semnat un acord de colaborare cu Consiliul de Afaceri Româno-American. Astfel că, în baza acordului, CCIA Timiș va avea o reprezentanță chiar la New York reprezentând o premieră la nivelul camerelor de comerț din România. De asemenea, o reprezentanță a organizației americane va funcționa la Timișoara.

Noi, în ultima perioadă, am mai încercat să organizăm întâlniri cu clinici din domeniul sănătății din SUA, sperând să se lege ceva. De data aceasta, încercăm să realizăm cât mai multe întâlniri cu mediul de afaceri din SUA. Acum vrem să lucrăm la semnarea acestui acord de colaborare, iar anul viitor intenționăm să prezentăm și primele rezultate pe care le vom avea”, a spus Florica Chiriță, președintele executiv al CCIA Timiș.

Președintele Consiliului de Afaceri Româno-American, Ștefan Minovici, a spus că în urma deschiderii celor două reprezentanți, oamenii de afaceri din cele două țări vor putea colabora mult mai bine.

Pentru prima oară în 22 de ani, de când avem deschis acest birou avem o entitate care să fie reprezentată de către o grupare de specialiști care pot reprezenta aproape fiecare domeniu de industrie din Statele Unite. Avantajul este că vorbim aceeași limbă, engleză-americană, răspundem la telefon la orele de lucru americane, putem să avem întâlniri la sala noastră de conferințe, practic CCIAT va funcționa ca și când există deja la New York, nu prin corespondență, nu prin telefon, ci cu adevărați oameni și specialiști în domenii economice” a spus Ștefan Minovici, președintele cu Consiliul de Afaceri Romano-American (RABC), la Timișoara.

O delegației a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a participat în perioada 7-17 noiembrie, la o misiune economică multisectorială în Statele Unite ale Americii, la New York și Miami.