Călin Dobra, președintele CJ Timiș: “Cine a hotărât nemernicia asta, fără precedent?”

Călin Dobra, președintele CJ Timiș: “Cine a hotărât nemernicia asta, fără precedent?”

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Președintele CJT, Călin Dobra este extrem de supărat că, printr-o decizie iresponsabilă de la București, județul Timiș rămâne fără apărare în fața coronavirusului. Și asta pentru că în a doua linie de luptă cu coronavirusul intră Spitalul Județean și Spitalul Lugoj, acolo unde mai multe cadre medicale sunt deja infectate cu noul coronavirus. Spitalul Municipal Timișoara si Spitalul CFR sunt scoase de pe lista. Dobra spune că această decizie este una strict politică. De asemenea, la Sacoșu Turcesc nu s-a luat nici o decizie în privința carantinării.

Acum două zile atrăgeam atenția că, în plină criză provocată de coronavirus, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit la Timișoara pentru o întâlnire politică și nu pentru una în care să analizeze actuala criză medicală și să vină cu soluții.

IATĂ CĂ AM AVUT DREPTATE!

După vizita sa, județul Timiș poate să rămână fără apărare în fața Covid-19, iar toată presiunea să fie exercitată pe Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, unitate principală, care a ajuns la capacitate maximă.

Rămân în lista de suport, Spitalul Județean din Timișoara și, surprinzător, Spitalul Municipal din Lugoj, o unitate unde multe cadre medicale sunt deja infectate. Toate aceste modificări se regăsesc într-un Ordin al Ministerului Sănătății, neasumat de Nelu Tătaru, ci de un secretar de stat, act care scoate din lista unităților de sprijin, Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul CF!

Cine a hotărât nemernicia asta, fără precedent la nivel național? De ce se întâmplă asta la Timișoara? Cine e lașul? Cine nu vrea să lupte cu acest virus păcătos? Cine fuge de responsabilitate?

Domnule ministru NELU TĂTARU, aveți datoria morală să le explicați cetățenilor din Timiș decizia care s-a luat. De ce vine această hotărâre după întrunirea strict politică la care ați participat zilele trecute în județul nostru? Refuz să cred că e o coincidență…

Mai mult decât atât, am atras, în repetate rânduri, atenția asupra situației de la Sacoșu Turcesc. Nici până acum Guvernul nu a intervenit acolo, iar localitatea poate deveni un nou focar pe harta României. Până și primarul este infectat, iar cetățenii se simt fără apărare. Deciziile de la nivel central privind acest caz au lipsit cu desăvârșire! Există vreun interes?! Reacționați domnilor guvernanți! Nu mai ignorați Timișul! Nu vă jucați cu sănătatea oamenilor!”, a scris președinte CJT, Călin Dobra pe pagina sa de Facebook.