Calin Dobra lanseaza Programul OcroTim pentru sustinerea a opt sectoare de activitate din judet

Calin Dobra lanseaza Programul OcroTim pentru sustinerea a opt sectoare de activitate din judet

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra lansează un program de relansare economică a județului după ce se va încheia starea de urgență. Este vorba despre pogramul OcroTim, care vizează opt sectoare de activitate: agricultură, sănătate, mediul de afaceri, infrastructură, asistență socială, turism, cultură și mediul.

Pentru a ne organiza cât mai bine, am decis crearea unui grup de inițiativa economică locală în care voi implica experți din diverse domenii din județul Timiș. Rolul acestui grup este să propună și să asiste la implementarea soluțiilor prin care să ieșim cât mai repede din criză, prin care autoritățile să ajute cât mai eficient mediul privat să își revină, salariații să muncească și să producă la nivel anterior actualei crize, iar instituțiile cu menire socială să-și realizeze cât mai bine misiunea în perioada următoare. Lansez astăzi un plan de revigorare a economiei timișene, pe care l-am numit Programul OcroTim – pentru relansarea economiei locale și a domeniilor cu impact social“, a spus președintele CJT, Călin Dobra.

Prin acest program autoritățile județene își propun ca activitățile economice și sociale șă-și revină cât mai repede. “Fermierii noștri au nevoie de sprijin, iar noi îi vom susține. Mediul de afaceri din județ, profund afectat de reducerea activității economice, trebuie să repornească motoarele, iar autoritățile locale trebuie să fie alături de companiile timișene. Sănătatea publică trebuie ocrotită în mod special în această perioadă, iar Consiliul Județean Timiș se va implica în mod substanțial. Vom susține și mai puternic investițiile în infrastructură, în drumuri, rețele de apă și canalizare. Vom veni cu măsuri concrete în domeniul asistenței sociale pentru ca instituțiile de ocrotire socială și beneficiarii lor să se simtă mai protejați în perioada următoare. În același timp înțelegem foarte bine nevoia susținerii turismului și vom ajuta acest sector să-și revină cât mai repede. Vom oferi soluții pentru activitatea culturală care trebuie să-și recapete rolul și vom manifesta o grijă sporită față de mediul înconjurător. Prin programul OcroTIM ne propunem ca Timișul să revină din punct de vedere economic și social la nivelul anterior lunii martie”, a mai spus Dobra.

Șeful CJT spune că autoritățile centrale și locale și-au asumat măsurile de combatere a pandemiei și de protejare a cetățenilor.  Acum tot aceste autorități trebuie să traseze liniile de relansarea economică și să o sprijine.

Necesitatea programului rezultă din faptul că relansarea economiei din Timiș nu poate sta doar pe umerii mediului de afaceri. (…) Autoritățile locale și centrale, Consiliul Județean Timiș, Primăriile, Guvernul României sunt chemate să ghideze relansarea prin punerea la dispoziție a fondurilor, prin oferirea de facilități pentru mediului de afaceri, prin stimularea consumului, prin comunicarea cu cetățenii și antreprenorii. Ne-am dori un sprijin consistent de la nivel central, dar, dacă e să fiu realist, nu trebuie să ne facem mari iluzii. (…). Așteptăm alocări concrete de fonduri pentru județul nostru și modificări legislative care să ajute în mod real salariații, companiile, administrațiile locale. Până atunci trebuie să ne bazăm pe noi înșine și de aceea este util programul OcroTim. Punerea în practică a acestui program se va face treptat, începând cu data finalizării stării de urgență. (…). În câteva zile vom veni cu măsuri concrete, prin care ne vom adresa cu precădere micilor afaceri și zonei sociale, urmând să extindem aria de intervenție în săptămânile care vin”, a mai spus Dobra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *