Calin Dobra este sigur ca motiunea de cenzura de opt pagini nu va trece

Calin Dobra este sigur ca motiunea de cenzura de opt pagini nu va trece

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Președintele PSD Timiș, Călin Dobra a „dat de pământ” cu opoziția din cauza moțiunii de cenzură. Acesta spune că documentul nu are decât opt pagini din care mai multe sunt cu semnături.

Este una din cele mai penibile acte posibile de acest gen care au fost depuse în istoria Parlamentului României. Am studiat documentul, foarte repede pentru că nu durează foarte mult, sunt opt pagini și jumătate, mai multe sunt paginile de semnături decât un act efectiv de moțiune de cenzură de a înlătura un Guvern. Nu semnăturile duc la trecerea moțiunii, ci votul. Din acest punct de vedere PSD la nivel național are voturi suficiente încât Guvernul actual să-și continue activitatea”, a spus joi, 3 octombrie, președintele PSD Timiș, Călin Dobra.

Liderul PSD din Timiș spune că cele cinci partide care au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă formeaza un comitet de sprijin pentru candidaturii la prezidențiale a lui Klaus Iohannis.

Dobra mai spune că cei de la ALDE au semnat moțiunea de cenzură împotriva propriei activității. „Mă surprinde semnătura foștilor colegi de guvernare de la ALDE pentru această moțiune de cenzură. De fapt ei au semnat împotriva lor. E și nu e de mirare că unul din miniștrii în județul Timiș care a semnat această moțiune împotriva propriei activități nici nu a venit vreodată în județ să discute problemele administrative. Să nu uităm că până nu demult foștii noștri colegi de la ALDE au fost în postura de miniștrii, secretari de stat, în postura de decizie la nivel guvernamental”, mai spune Dobra.

Conform pesediștilor din Timiș, opoziția nu știe ce vrea și cu această moțiune de cenzură nu fac decât să blocheze proiectele și să ducă la o criză guvernamentală. „Această adunătură de partide care au semnat moțiunea de cenzură nu au nici un fel de direcție și nu ne îngrijorează în nici un fel pentru că sunt convins că nu vor fi în stare să-și armonizeze ideile și să vină cu o propunere serioasă de guvernare și de echipă guvernamentală”, a mai spus Dobra.