Călin Dobra: Centura de Sud a Timișoarei a luat viteză

Călin Dobra: Centura de Sud a Timișoarei a luat viteză

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Veste bună despre Centura de Sud a Timișoarei. S-a obținut ultimul aviz pentru demararea lucrărilor. Anunțul a fost făcut pe Facebook de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra care se află la București.

Săptămâna viitoare constructorul va depune documentația la Ministerul Transporturilor pentru obținerea autorizației de construcție.

Unii fac sondaje pe Facebook despre centura Timișoarei și vânează like-uri, iar alții fac ce trebuie ca acest proiect să devină realitate. Mă aflu din nou la București, de această dată în Consiliul tehnico-economic, din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Am venit ca să susțin avizarea proiectului tehnic al variantei de ocolire Timișoara Sud. Săptămâna viitoare, constructorul va depune documentația, ÎNSOȚITĂ DE ACEST AVIZ, la Ministerul Transporturilor, ca să obțină autorizația de construcție.

Abia aștept să se emită ordinul de începere a lucrărilor, pentru cei aproape 26 de kilometri, un tronson important, care va realiza legătura pe direcțiile Reșița – Voiteg – Timișoara, Serbia – Moravița – Deta – Timișoara și, mai departe, spre Arad, respectiv Lugoj, asigurând continuitatea drumului european E70, respectiv între DN59 și DN69. Traficul va fi fluidizat, TIR-urile scoase din oraș, iar gradul de poluare din Timișoara, în sfârșit, diminuat!“, a scris Călin Dobra pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *