Calificare pentru șomeri și cei ce au picat bacalaureatul! Prima serie de cursanți în domenii IT&C la UPT

Calificare pentru șomeri și cei ce au picat bacalaureatul! Prima serie de cursanți în domenii IT&C la UPT

- in Economie, Locale, Slider
0

În cadrul proiectului „ACTIV pe Piaţa Muncii: Abilităţi şi Competenţe Tehnice pentru Integrare şi Valorificare pe Piaţa Muncii” derulat de Universitatea Politehnica din Timișoara în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea “Petru Maior” din Tîrgu Mureş, Pythia International și Institutul pentru Politici Sociale, se desfășoară în aceste zile primul curs de calificare pentru grupul țintă din zona de vest a României.

Grupul țintă este alcătuit din: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive, şomeri de lungă durată (cu sau fără studii superioare, inclusiv absolvenți de liceu fără diplomă de bacalaureat). Cursul urmărește formarea de specialiști Operatori procesare text, imagini. În cadrul proiectului se vor organiza (la Timișoara sau în alte localități, inclusiv în alte județe, și cursuri pentru: „Grafician calculator”, „Operator calculator electronic și retele”, „Designer pagini web”, „Operator introducere, validare și prelucrare date”, „Specialist în domeniul proiectării asistate de calculator” și „Administrator de rețea de calculatoare”.

Activitatea de formare este susținută și corelată într-un proces de îmbunătăţire a capacităţii de ocupare a 1000 de persoane, prin dezvoltarea şi certificarea de abilităţi şi competenţe profesionale cerute de piaţa muncii din domeniul IT&C şi prin parcurgerea de programe integrate de informare-consiliere, de formare profesională şi de mediere pe piaţa muncii, pentru armonizarea competenţelor profesionale ale grupului ţintă vizat cu cerinţele pieţei muncii din regiunile de implementare, asigurând participanţilor oportunităţi sporite de ocupare şi de integrare pe piaţa muncii. Participanții la cursuri pot avea următoarele beneficii: decontare transport pentru cei care nu au rezidența în localitatea unde au loc cursurile, cazare, masă, subvenție în bani, sesiuni de informare și planuri individuale de medierea muncii. Pentru detalii suplimentare privind proiectul și desfășurarea cursurilor puteţi accesa www.specialistactiv.ro  sau contacta următoarele persoane. Responsabilul de proiect din partea Universității Politehnica din Timișoara este profesorul universitar doctor Ilare Bordeașu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *