Călătorie în timp cu tramvaiul tras de cai, la Timișoara FOTO

Călătorie în timp cu tramvaiul tras de cai, la Timișoara FOTO

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Tramvaiul tras de cai a putut fi văzut din nou la Timișoara, astăzi, la 154 de ani de la prima călătorie de acest gen de pe teritoriul României.

Călătoria în timp a fost pe traseul Prefectură – Piața Libertății cu ajutorul celor de la herghelia Izvin și al celor două exemplare de cai din rasa Nonius. Izvin este singura herghelie din România care crește această rasă în varietate pură, care se pretează foarte bine atât la călărie, cât și la tracțiune.

Îi mulțumim domnului inginer zootehnist Slobodan Stoicovici și colegilor săi pentru ajutorul oferit astăzi și așteptăm cu drag colaborări viitoare. A fost o experiență minunată să ne conectăm cu trecutul, iar evenimente precum acesta ne permit să apreciem evoluția transportului în comun din orașul nostru“, spun reprezentanții STPT.

În această seară, între orele 20-22, pe tramvaiul platformă din Piața Unirii va avea loc un recital de muzică clasică susținut de Csermak Kamilla – An IV (licență).

Program: Vals, Op.8, nr.4- A.B. Mangore; Sonata Op. 61, P. I- J. Turina; Ciaccona, Partita II pt vioara solo- J.S. Bach; Sons del Carrilhoes – J. Pernambuco.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *