Călătorie în timp cu tramvaiul Timiș 2, simbol al declanșării luptei anticomuniste din Decembrie 1989

Călătorie în timp cu tramvaiul Timiș 2, simbol al declanșării luptei anticomuniste din Decembrie 1989

- in Actualitate, Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Tramvaiul Timiș 2, simbol al declanșării luptei anticomuniste din 16 Decembrie 1989 de la Timișoara, va fi pus la dispoziția celor care doresc o plimbare plină de nostalgie.

Societatea de Transport Public Timișoara(STPT) îi invită sâmbătă, 23 septembrie, pe timișoreni și turiști, la ora 10, în Piața Maria, locul unde, în 1989, poetul Ion Monoran a oprit tramvaiul 8 în fața Bisericii Reformate trăgând de funia pantografului și a strigat pentru prima dată “Libertate!”.

Tramvaiul Timiș 2 va circula gratuit pe traseul liniei 6, în intervalul 10 – 20.

Evenimentul marchează finalul celor aproape trei luni în care, în principalele piețe ale orașului, au fost expuse tramvaie istorice și de patrimoniu a Societății de Transport Public Timișoara. Expoziția a fost un prilej de a da o nouă viață unui echipament tehnic de patrimoniu prin transformarea sa într-un mijloc de promovare a culturii, oferindu-i o nouă utilitate și scop.

Astfel, tramvaiul platformă din Piața Unirii a găzduit, în fiecare weekend al acestei veri, concerte sau piese de teatru.

Cu ajutorul acestor tramvaie, restaurate și conservate cu grijă de către colegii noștri din cadrul secției Transport Tramvaie, ne-am propus să oferim publicului larg oportunitatea de a călători înapoi în timp și de a (re)descoperi începuturile și evoluția transportului public din Timișoara. Vizitatorii au avut șansa să vadă modele rare, unele dintre ele datând chiar din perioada de început a transportului public din orașul nostru. Ne dorim ca tramvaiul platformă să devină o tradiție a lunilor de vară în Timișoara, oferind posibilitatea publicului de a cunoaște artiști locali și de a lua parte la momente inedite pe o scena culturală atipică“, spun reprezentanții STPT.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *