Cafe-barurile din Timişoara călcate de jandarmi, în căutarea elevilor chiulangii

Cafe-barurile din Timişoara călcate de jandarmi, în căutarea elevilor chiulangii

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

În baza planului de colaborare dintre Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara si Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, marţi 3 noiembrie,  jandarmii timişoreni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar în localurile publice din imediata apropiere a unităţilor de învăţământ din municipiul Timişoara.

Plutonier major Nicolae Bocâncă, PR Jandarmeria Timişoara, a explicat că prin această activitate s-a urmărit identificarea elevilor care frecventează localurile publice în timpul programului şcolar precum şi  respectarea de către barmani si ospătari a prevederilor Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a liniştii şi ordinii publice, prin care este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice către minori.

Au fost vizate şi aspecte legate de practicarea jocurilor de noroc de către minori la aparatele instalate in localurile de alimentaţie publică. În urma acţiunii au fost verificate opt localuri publice situate în zona cu instituţiile de învăţământ arondate Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara si au fost identificaţi  20 de elevi care nu se aflau la cursuri. Toţi elevii au fost identificaţi, urmând a fi informat Inspectoratul Şcolar pentru a lua măsurile ce se impun. Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *