Cadou de majorat. Un deputat ALDE vrea vouchere culturale de pana la 2.000 de lei pentru romanii ce au implinit 18 ani

Cadou de majorat. Un deputat ALDE vrea vouchere culturale de pana la 2.000 de lei pentru romanii ce au implinit 18 ani

- in Locale, Politica, Stiri
0

Deputatatul ALDE de Timis, Marian Cucșa vrea tinerii care împlinesc 18 ani să beneficieze de vouchere pentru cultură. Conform parlamemtarului, proiectul de lege va fi redactat în perioada următoare, iar până în martie va fi depus în Parlament.

În campania electorală am promis că voi introduce vouchere pentru cultură, în această seisune parlamentară, împreună cu o parte din colegi și actori vom redacta proiectul de lege pe care îl voi depune în Parlament până în luna martie. Voucherul de cultură presupune ca tinerii la împlinirea vârstei de 18 ani să beneficieze de un voucher valoric prin care să poată să intre la teatre, opere, muzee, pentru a-și dezvolta latura culturală, să aibă acces și la alte lucruri decât cluburi sau alte chestiuni care pot fi mult mai tentante pentru tineret. Vreau să fie un proiect de suflet pentru a dezvolta cultura, spiritul cultural în rândul tinerilor, mai ales că Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană”, a spus vineri, 18 ianuarie, deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa.

Voucherul pentru cultură ar putea avea o valoare între 1.000 și 2.000 de lei și ar putea fi folosit cel mult doi ani. „Trebuie analizat să vedem exact ce presupune și pe ce perioadă poate fi folosit. Poate fi între 1.000 și 2.000 de lei, ca și variantă inițială. Îl vor primi la vârsta de 18 ani și pot să-l folosească un an – doi. Nu vor primi bani, vor primi un voucher în baza căruia vor avea acces la opere, la teatru. Și să nu poată fi dat de la unul la altul, să fie nominal”, a mai spus Cucșa.