Cădițele cu apă termală de pe Valea Cernei atrag turiști ca un magnet

Cădițele cu apă termală de pe Valea Cernei atrag turiști ca un magnet

cadite 7 izvoare

Un obiectiv turistic din Banat atrage ca un magnet drumeți din vestul țării. Este vorba de zona 7 Izvoare de pe Valea Cernei, în care se află și cădițele cu apă termală.

Această zonă se transformă într-o adevărată comunitate locală, mai ales în sezonul estival, scrie Radio Reșița. Asta pentru că numeroși turiști vin aici pentru a profita de efectul curativ al apelor termale.

Din păcate, turiștii care ajung în zona 7 Izvoare trebuie să aibă grijă, pentru că lipsa iluminatului public ridică probleme. Această situaţie favorizează activitatea infracţională în zonă, mai ales pe parcursul nopţii. Astfel, nu puțini sunt turiștii care s-au trezit că fără haine sau portofelele cu bani, care le-au fost furate în timp ce se aflau în cădițeșe cu apă termală.

În acest moment, autoritățile locale încearcă să rezolve această problemă. „În urma discuţiilor purtate cu conducerea Primăriei oraşului Băile Herculane, în perioada imediat următoare vom asigura montarea a două sisteme de iluminat care vor asigura iluminatul public în acea zonă a cădiţelor şi va trebui să găsim metode pentru acestea să nu fie distruse! Această problemă a mai fost ridicată în anii anteriori, dar din cauza faptului că lipseşte alimentarea cu energie electrică în zonă nu am putut să găsim înţelegere din partea altor instituţii de resort”, a precizat subcomisarul Radu Ştefan, comandantul Poliţiei oraşului Băile Herculane.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *