Ca-n povești: cea mai mare grădină de trandafiri din sud-estul Europei se află în vestul țării FOTO

Ca-n povești: cea mai mare grădină de trandafiri din sud-estul Europei se află în vestul țării FOTO

Timișorenii care nu știu unde să evadeze în aceste zile libere sunt așteptați într-un sat din județul Arad. În localitatea Mândruloc se află cea mai mare grădină de trandafiri din România, dar și din sud-estul Europei. În acest weekend are loc Festivalul Trandafirilor, dar rozariu poate fi vizitat tot sezonul gratuit.

Parcul floricol se întinde pe o suprafață de 24 de hectare și se află la o distanță de aproximativ zece kilometri de orașul Arad, pe drumul național DN 7, direcția Arad-Deva. Trei hectare din suprafața totală sunt plantate cu trandafiri, iar restul cu plante perene, arbori ornamentali. De asemenea, la Mândruloc se află și o zonă cu livadă.

Rozariu din județul Arad este cel mai mare din România și are peste 2.000 de soiuri de trandafiri, o bună parte premiați cu aur la competiții internaționale.

Organizatorii Festivalului Trandafirilor speră să poată include rozariul într-un circuit educaţional cu un proiect în premieră. “Grădina Ta” se adresează copiilor care pot merge în rozariu însoţiţi de părinţi sau cu şcoala şi vor primi o parcelă şi plante sau pomi fructiferi pe care îi înmulţească şi pe care să îi îngrijească, urmând ca florile sau fructele să le poată lua şi acasă.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *