Ca-n Germania… Primarul Timișoarei primește lecții de la Reșița!

Ca-n Germania… Primarul Timișoarei primește lecții de la Reșița!

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Dacă mulți se așteptau ca primarii români să facă coadă la Timișoara, pentru a învăța ceva din revoluția administrativă – Dominic Fritz, situația este cu totul alta. Primarul Timișoarei s-a dus la Reșița pentru a învăța din experiența lui Nelu Popa, edilul din Caraș-Severin, aflat la al doilea mandat.

Nelu Popa a reușit, în doar 4 ani, ce mulți oameni îmi spun că este imposibil: a transformat un disfuncțional aparat birocratic într-o administrație modernă și performantă, a restructurat primăria din temelii, a înjumătățit datoriile, a redus masiv cheltuielile de funcționare și a atras, pentru orașul său de 80.000 locuitori, mai multe fonduri europene decât Timișoara. Rezultatele se văd în oraș: locuri de joacă de calitate, piste de biciclete late, parcări civilizate…

In 27 septembrie, a fost reales ca primar al Reșiței cu un scor de 75%.

L-am vizitat ieri și am povestit câteva ore despre principii și proiecte, despre arme ascunse în lupta cu incompetența, despre calitate și control. Lecția: se poate. Doar să vrem.

Abia aștept să mă apuc de treabă“, a scris pe FB, primarul Timișoarei Dominic Samuel Fritz, încântat de vizita de la Reșița.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *