Ca la Germania… Consiliera lui Fritz, director la Centrul de Proiecte Timisoara

Ca la Germania… Consiliera lui Fritz, director la Centrul de Proiecte Timisoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Dominic Fritz dovedește pe zi ce trece că în administrație nu s-a schimbat absolut nimic, deși în campania electorală “urla” că dacă va ajunge primar totul va fi diferit. Fritz și-a pus unul dintre cei șase consilieri personali director interimar la Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Așteptăm ca meritocrația marca Fritz să îi prindă și pe ceilalți cinci consilieri. Și poate în curând și pe secretara ausländerului de la Timișoara.

Cei de la Primăria Timișoara spun acum că Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara devine funcțional prin numirea Simonei Fiț ca director interimar, prin dispoziția lui Dominic Fritz.

Simona Fiț va deține această funcție până la ocuparea prin concurs a postului de director al Centrului de Proiecte; concursul este în derulare în momentul de față și se va finaliza în cursul lunii mai. Numirea unui director interimar, permisă de lege doar din rândul aparatului administrativ, este necesară pentru accelerarea pașilor privind operaționalizarea Centrului de Proiecte, în vederea lansării mai devreme decât în alți ani a apelurilor de finanțări nerambursabile.

În acest context, prioritar pentru oraș din punctul de vedere al apelurilor de finanțare nerambursabilă este domeniul culturii, atât sub aspectul impactului pandemiei asupra sectorului cultural local, cât și din perspectiva nevoii de a facilita dezvoltarea și consolidarea acestui sector până în 2023, anul în care Timișoara deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.

În perioada imediat următoare, directorul interimar al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara va avea următoarele sarcini:  finalizarea procesului de consultare publică privind regulamentul de accesare a finanțărilor nerambursabile și a priorităților acestui prim apel printr-o ultimă discuție online cu sectorul cultural, care va avea loc în data de 21 aprilie;  adoptarea Regulamentului privind finanțarea nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Timișoara a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale; lansarea unui prim apel de programe, proiecte și acțiuni, cu termen de depunere de 30 de zile;  finalizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de director, contabil-șef, juridic, expert; elaborarea  instrumentelor optime de finanțare a programului cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, inclusiv prin organizarea, în prima jumătate a lunii mai, a unei consultări cu sectorul cultural pe problematica specifică a finanțării acestui program“, transmit reprezentanții municipalității.

Propunerea finală a Regulamentului pentru acest prim apel va fi făcută publică luni, 19 aprilie, la https://www.primariatm.ro/cultura/consultare-publica/

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *