Buticarii din zona Gării de Nord amendați din cauza gunoiului

Buticarii din zona Gării de Nord amendați din cauza gunoiului

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali i-au verificat pe buticari, în aceste zile, dacă respectă legislația referitoare la depozitarea de deșeuri și colectare selectivă a resturilor la societățile comerciale din zona Gării de Nord, dar și pe Bdul General I. Dragalina și Bdul Republicii.

Au fost verificate 21 de societăți, la opt dintre acestea fiind depistate nereguli precum precolectarea necorespunzătoare a deșeurilor, neîntreținerea curățeniei în jurul punctului de lucru, neigienizarea pubelelor, valoarea sancțiunilor aplicate fiind de 19.000 lei.

În cazul altor trei societăți, au fost înmânate invitații, pentru ca reprezentanții legali să se prezinte la sediul DPLT în vederea încheierii proceselor verbale de sancționare pentru aceleași fapte constatate la fața locului de polițiștii locali.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, fiind vizate periodic toate zonele din oraș. Până acum au mai fost organizate acțiuni punctuale de acest gen în Complexul Studențesc, zona Dacia, Zona Traian etc. Poliția Locală reamintește reprezentanților societăților comerciale că au obligația să respecte regulile privind gestionarea deșeurilor în caz contrar riscând sancțiuni drastice. Sancțiunile în astfel de situații pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Acțiunile vor continua pe această linie și în perioada următoare”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.