Buruienile în floare pe terenurile din Timișoara

Buruienile în floare pe terenurile din Timișoara

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali au verificat dacă proprietarii de terenuri au sau nu grijă de acestea. Însă nu toți se preocupă să le îngrijească. Nici la cimitire situația nu este roz.

Astfel, în urma verificărilor efectuate și a parcurgerii etapelor de identificare a proprietarilor, în cazul a 45 dintre aceștia au fost aplicate amenzi în valoare totală de 56.500 lei în ultima lună, după ce anterior acestora au mai fost aplicate ale 54 de sancțiuni în valoare de 76.500 lei.

Subliniem faptul că numărul constatărilor de astfel de terenuri este mult mai mare, dar identificarea proprietarilor de terenuri trece printr-o procedură care necesită timp, fiind efectuate verificări la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, motiv pentru care perioada de la depistarea terenului și până la luarea măsurilor de sancționare poate fi mai mai mare, cu atât mai mult cu cât sunt și situații în care proprietarii sunt plecați din Timișoara și locuiesc în alte orașe sau în alte țări”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Oamenii legii au reverificat și cimitirele din oraș unde, de asemenea, au fost constatate nereguli de acest gen, fiind aplicate sancțiuni de 5000 lei în Calea Șagului și Rusu Șirianu. Luna trecută administratorii cimitirelor Calea Șagului și Stuparilor au fost amendați pentru neîngrijirea acestora și necosirea buruienilor.

Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi între 1500 și 2500 lei. Pe lângă sancțiuni, cei care nu își întrețin terenurile riscă să fie supuși supraimpozitării, conform HCL 266/2016 modificată și completată”, mai transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *