Bursele Bucuriei, la Reșița

Bursele Bucuriei, la Reșița

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Centrul de Tineret Moniom din Reșița, organizație care funcționează pe lângă parohia Moniom, a inițiat proiectul socio-educațional „Bursele Bucuriei”.

Programul își propune să identifice și să sprijine elevii cu rezultate bune la învățătură, dar fără posibilități materiale (sau aflați în diverse situații familiale mai dificile), prin oferirea unei burse lunare în valoare de 100 lei pe parcursul a 12 luni, respectiv pentru perioada septembrie 2019 – august 2020.

Fiecare elev beneficiar al burselor va primi, în total, suma de 1.200 lei, în 6 tranșe de câte 200 lei, pe parcursul acestui an școlar, dar și al perioadei de vară. Banii vor putea fi folosiți pentru achiziția de rechizite, cărți, auxiliare sau haine, pentru că scopul principal al programului este sprijinirea directă a educației și formării elevilor. De asemenea, pe lângă bursele lunare, copiii vor primi pachete cu daruri de Crăciun, de Paști și de 1 iunie și vor, avea, totodată, posibilitatea să participe gratuit la taberele educaționale pe care le vom organiza în vara anului 2020. Acest din urmă beneficiu va fi acordat elevilor care se vor implica în activitățile educative propuse de centrul nostru de tineret, precum și în viața liturgică a Bisericii”, a spus părintele Mihai Ciucur, președintele Asociației „Centrul de Tineret Moniom” inițiatorul programului.

Beneficiarii programului de sprijin sunt 26 de elevi de la toate nivelurile de studiu (primar, gimnazial și liceal) din municipiul Reșița, selectați la recomandarea școlilor și a parohiilor partenere. Valoarea burselor oferite în acest an școlar celor 26 de beneficiari este de 31.200 lei, iar dacă luăm în calcul și celelalte bucurii pe care le pregătim acestor elevi merituoși – respectiv pachetele de sărbători și, mai ales, locurile în tabere – suma pe care suntem pregătiți să o investim depășește 50.000 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *