Bucurie pentru profesorii din Timiş. De ce surpriză au parte

Bucurie pentru profesorii din Timiş. De ce surpriză au parte

- in Actualitate, Educatie
0

Bucurie mare pentru cei aproape 7.000 de profesori care le predau elevilor din judeţul Timiş. De la 1 decembrie, dascălii, dar şi restul angajaţilor din învăţământ vor primi lefuri mai mari cu 15 %. Asta după ce o Ordonanţă de Urgenţă a fost adoptată, în urmă cu două zile, de Guvern.

Din judeţul Timiş, vor avea salarii mai mari aproximativ 10.000 de persoane care lucrează în şcoli. Potrivit actului normativ, începând cu 1 decembrie 2015 se majorează cu 15% față de nivelul acordat pentru luna noiembrie a acestui an cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul didactic și didactic auxiliar din învățământ, personalul nedidactic din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, unitățile conexe ale învățământului preuniversitar de stat, instituțiile de învățământ superior de stat și din bibliotecile centrale universitare. De această majorare vor beneficia, de asemenea, angajații din Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, inspectoratele școlare județene și al municipiului București, precum și personalul nedidactic din celelalte unități aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

Începând cu aceeași dată, sporurile și indemnizațiile care nu fac parte din salariul de bază al personalului din învățământ se majorează cu același procent de 15%, în măsura în care angajații își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *