Bordeaşu: de ce să fiu umilit în plenul ședinței pentru că vreau să respect regulamentul

Bordeaşu: de ce să fiu umilit în plenul ședinței pentru că vreau să respect regulamentul

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Consilierul local ALDE, profesorul universitar Ilare Bordeaşu este nemulţumit de cum se desfăşoară şedinţele de CLT. Nemulţumirile sunt legate de regulamentul de al Consiliului Local Timişoara şi de proiectele suplimentare care apar pe ultima sută de metri pe masa aleşilor locali.

“Ce înseamnă listă suplimentară? Trebuie să citești acel proiect, trebuie să-l înțelegi, trebuie să te consulți cu alții pentru a vedea dacă este bine venit. Trebuie să facem hotărâri care să nu se mai schimbe. Convocarea comisiilor trebuie făcută cu trei zile înainte și atunci să avem toate proiectele pregătite pentru a le discuta în prealabil. Nu am înţeles de ce trebuie să dau eu socoteală că respect acest regulament în plenul şedinţei? De ce să fiu umilit în plenul ședinței pentru că vreau să respect regulamentul? Oare nu se face un abuz, încercând să mă determine la încălcarea regulamentului?”, spune consilierul local ALDE, Ilare Bordeașu.

La ultima şedinţă de Consiliu Local, profesorul universitar Ilare Bordeaşu a fost criticat de către primarul Nicolae Robu că nu a votat prelungirea contractului de închiriere a imobilului în care funcționează Infocentrul Turistic situat pe strada Alba Iulia. Nici în următoarea şedinţă Bordeaşu nu va vota proiectul. Motivul este legat de prevederile regulamentului care menționează că un proiect poate fi supus la vot doar după alte 12 ședințe. Ilare Bordeaşu spune că primarul Nicolae Robu acaparează întreaga şedinţă de Consiliu Local. “Din punctul meu de vedere domnul primar este invitat și bine venit la ședințele Consiliului Local, dar acapararea întregii ședințe și impunerea punctelor de vedere nu este constructivă. Eu nu voi dori să răspund pe probleme pe care care eu nu le înțeleg doar pentru că proiectele nu ajung la mine la timp. Pentru a se lucra bine, trebuie să respectăm regulamentul”, a mai spus Bordeașu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *