Pacienții care ajung să fie internați în una din secțiile Spitalului Județean Timișoara nu rămân fără mâncare. Chiar de mâine, o altă firmă va livra cele trei mese zilnice bolnavilor. Astăzi s-a finalizat procedura de negociere directă cu mai multe firme, iar aleasă a fost Marcus SRL, porția zilnică pentru un pacient costă 13 lei.
Vă reamintim că reprezentanții Spitalului Județean Timișoara au luat decizia de a externaliza serviciile de catering, din data de 1 august. Asta după ce contractul cu vechea firmă care pregătea mâncarea în bucătăria spitalului a expirat la data de 31 iulie. Astfel, a fost organizată o licitație, iar câștigătoare a fost desemnată SC Dio Eden SRL. Însă, firma avea capacitatea de realizare a doar 200 porții zilnice, și nu de 1.000, atât cât are nevoie unitate medicală, motiv pentru care au solicitat Direcției Sanitar-Veterinare aprobarea extinderii spațiului.
Însă, reprezentanții DSV Timiș au decis ca pe perioada în care au loc lucrări de extindere a spațiului, activitatea să fie suspendată. În aceste condiții, și Spitalul Județean Timișoara a suspendat contractul cu firma pe o perioadă de șase luni.