Bolnavii de cancer pot beneficia din nou de ședințe de radioterapie la Timișoara

Bolnavii de cancer pot beneficia din nou de ședințe de radioterapie la Timișoara

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Secția de Radioterapie a Spitalului Municipal Timișoara și-a redeschis porțile pentru bolnavii de cancer din vestul țării. Reprezentanții unității medicale au anunțat marți, 24 septembrie, că începând de luni a fost reluat tratamentul pacienților care se adresează laboratorului de radioterapie.

Ne pare rău pentru situația regretabilă apărută. Reprezentanții spitalului au făcut toate demersurile posibile pentru primirea Autorizației pentru desfășurarea de activități în domeniul nuclear și reluarea activității medicale în cadrul laboratorului. Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) nu a înțeles nevoia iminentă a avizării sau a remedierii situației acceleratorului liniar pentru bolnavii cu afecțiuni deosebite și nu a transmis adresa redactată în 03.09.2019 în regim de urgență. Așa s-a ajuns ca adresa importantă din 03.09.2019 să fie expediată prin poștă din București în 10 septembrie 2019, să ajungă în Timișoara în 13 septembrie 2019 și doar în 16 septembrie 2019 să fie înregistrată la instituția noastră“, a anunțat Spitalul Municipal Timișoara.

Reprezentanții unității medicale mai transmit că în cazul în care adresa CNCAN ar fi ajuns mai repede la Timișoara, spitalul ar fi avut timpul necesar să trimită documentația revizuită și astfel nu s-ar fi ajuns în situația ca Secția de Radioterapie să fie nefuncțională timp de câteva zile.

În fiecare zi, aproximativ 100 de bolnavi de cancer din vestul țării beneficiază de ședințe de radioterapie în cadrul secției care funcționează în cadrul Spitalului Municipal Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *