Bojin renunță la șefia PSD Timiș. Ce spun principalii favoriți la funcție

Bojin renunță la șefia PSD Timiș. Ce spun principalii favoriți la funcție

- in Locale, Politica, Slider
0

UPDATE: Nu numai președintele PSD Timiș, Titu Bojin renunță la funcțiile pe care le are în partid. Adam Crăiunescu, prim-vicepreședintele PSD Timiș și-a anunțat deja demisia. Și unul dintre consilieri președintelui CJ Timiș, Stelu Iordache, directorul TV Europa Nova a anunțat că demisionează din funcția de consilier. 

Președintele CJ Timiș, Titu Bojin cercetat într-un dosar instrumentat de DNA va renunța, susțin surse din PSD, la funcția de președinte al social-democraților din Timiș. PSD a decis la nivel național că președinții de organizații județene nu pot fi și șefi de consilii județene. Decizia mai rapidă a lui Titu Bojin vine după unul dintre cele mai neplăcute momente din viața sa.

Bojin a fost ridicat de procurorii DNA și dus la București pentru a da cu subsemnatul. Liderul PSD Timiș a fost lăsat să plece după ore întregi de audieri și se află acum sub control judiciar. Trei nume sunt vehiculate la acestă oră pentru funcția de președinte în PSD Timiș. Din calcul iese se pare Adam Crăciunescu, prim-vicepreședintele PSD Timiș. Directorul Romsilva este acuzat într-un alt dosar DNA și este pus sub control judiciar. Cel mai îndreptățit la funcția de președinte al PSD Timiș pare să fie deputatul Sorin Grindeanu.

Actualul președinte al PSD Timișoara susține că va avea vineri o discuție cu Bojin și abia după aceea va decide ce este de făcut. „Chiar nu știu de unde a pornit totul. Nu am discutat cu domnul președinte, dar astăzi voi discuta neapărat. Momentul nu este tocmai potrivit și nu aș vrea să comentez înainte de o discuție cu domnul Titu Bojin”, ne-a declarat deputatul Sorin Grindeanu.

Și numele unui al deputat PSD, Gheorghe Ciobanu este vehiculat în lupta pentru scaunul lui Bojin. Fostul democrat-liberal, nu a putut fi contactat pentru a da detalii.

În fine, primarul de Jebel, Sabin Bociu este cel de-al treilea nume vehiculat pentru funcția de președinte. Vicepreședintele PSD Timiș susține însă că nu îl interesează o asemenea funcție.

„Nu am asemenea veleități. Eu îmi văd de treba mea. Sunt om de partid, de echipă, dar nu voi fi președinte. Sunt de aproape 20 de ani în PSD, rămân alături de el, dar în afară de administrație și de familie nu mai vreau nimic. Voi fi alături de cine va prelua conducerea partidului”, ne-a declarat Bociu.

Duminică la București are loc Comitetul Executiv Național PSD. Probabil acolo se va lua decizia în privința înlocuitorului lui Bojin.