Biscuiţii cu efectul unui medicament sau un monitor care detectează poluarea, prezentate la Târgul de Inovare. Cu ce premii au fost recompensaţi cei mai inventivi bănăţeni

Biscuiţii cu efectul unui medicament sau un monitor care detectează poluarea, prezentate la Târgul de Inovare. Cu ce premii au fost recompensaţi cei mai inventivi bănăţeni

- in Actualitate, Locale, Stiri
0
biscuiti digestivi

Mai mulţi bănăţeni cu idei îndrăzneţe şi-au dat întâlnire, astăzi, pentru a participa la Târgul Regional de Inovare organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest. Proiectele cele mai inovative au fost premiate şi cu premii în bani, în valoare de 10.000 euro fiecare.

Inovatorii şi antreprenorii din vestul ţării şi-au expus prototipurile realizate la ExpoVest în Arad, la standuri, dar au avut posibilitatea şi de a se întâlni cu reprezentanţi ai diferitelor companii şi organizaţii de cercetare din ţări ca Estonia, Finlanda, Germania, Irlanda, Norvegia, Suedia sau Ungaria.
20151021_125647

În cadrul târgului a fost organizată şi o competiţie regională de inovare, în cadrul căruia au fost premiate cele mai inovative produse din cele zece înscrise în concurs. Astfel, cei zece câştigători au fost bănăţeni care au prezentat produse precum: un scuter electric inteligent, o aplicaţie web de gestionare a asociaţiilor de proprietari şi locatari, o platformă pentru monitorizarea tehnologiilor de procesare şi stocării datelor de mari dimensiuni, un sistem de conversie a energiei solare în energie electrică sau biscuiţi digestivi.

De asemenea, pe locul trei s-a clasat proiectul unui bărbat care a realizat un proiector inedit, pe locul doi, o platformă pentru dezvoltarea ultrarapidă a aplicaţiilor software necesare susţinerii activităţilor desfăşurate în mod curent într-o întreprindere, iar pe locul întâi un monitor de mediu portabil, care detectează cât de poluată este o zonă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *