Biroul Electoral Timișoara a sesizat poliția pentru campanie ilegală în favoarea lui Nicolae Robu

Biroul Electoral Timișoara a sesizat poliția pentru campanie ilegală în favoarea lui Nicolae Robu

Biroul Electoral Municipal a sesizat poliția pentru campanie ilegală în favoarea candidatului alianței PSD-PNL la Primăria Timișoara, pe un site, după încheierea oficială a perioadei.

USR a înregistrat sâmbătă, 8 iunie, o sesizare prin care solicită investigarea și sancționarea continuării propagandei electorale și defăimarea candidatului Dominic Fritz de către administratorul unei pagini de Facebook și a site.

Cu o majoritate de voturi, BEM a constat că legea a fost încălcată și a decis sesizarea IPJ Timiș pentru aplicarea unor sancțiuni contravenționale.  Pe tot parcursul zilei de sâmbătă Timișoara Update a publicat articole electorale, inclusiv sponsorizate, în care Nicolae Robu era lăudat și Dominic Fritz insultat și îndemnuri la vot în favoarea candidatului Alianței PSDPNL. Astfel a fost postat un videoclip cu următoarea descriere : Nicolae Robu – primarul cu suflet de Timișoara, iar în  burtiera videoclipului mențiunea : Fritz susține un penal la conducerea unei primării din Timiș  și un alt videoclip cu următoarea descriere: Fritz este un pericol pentru copiii Timișoarei.  De asemenea, pe site-ul www.timisoaraupdate.roa fost publicat un articol intitulat: “Ce alegem duminică” în care se aduc diverse acuzații nefondate la adresa lui Dominic Samuel Fritz și era promovată în mod pozitiv activitatea lui Nicolae Robu“, se arată într-un comunicat de presă.

BEM a dispus sesizarea IPJ Timiș pentru aplicarea sancțiunilor contravenționale și înlăturarea materialelor nelegale de pe pagina de Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *