Bilete platite direct cu cardul in mijloacele de transport in comun, la Timisoara

Bilete platite direct cu cardul in mijloacele de transport in comun, la Timisoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri, Utile
0
plata card stpt

Vești bune pentru timișorenii care se circulă cu mijloacele de transport în comun. Începând de marți, 19 martie, călătorii vor putea cumpăra bilete direct din unele vehicule ale Societății de Transport Public Timișoara, plătind cu cardul bancar.

Acest lucru va fi posibil după ce 350 de automate de plată cu cardul vor fi montate pe mai multe mijloace de transport în comun din Timișoara. Termenul limită pentru dotarea tuturor mijloaceleor de transport este luna iunie a acestui an.

Astfel, călătorii vor putea plăti călătoria scanând cardul bancar <contactless>, în mijloacele de transport în comun care vor fi dotate cu automatele de plată (POS). Valabilitatea chitanţei dată de POS-urile montate în mijloacele de transport va fi de 60 de minute. Preţul unui bilet va fi de 2,5 lei, acelaşi cu un bilet achiziţionat de la punctele noastre de vânzare bilete şi abonamente“, a informat STPT.

În cel mai scurt timp, urmează să fie montate câte trei POS-uri în autobuzele lungi, două în autobuzele scurte, două în troleibuze, două în tramvaie şi câte unul în garniturile tramvaielor, în vaporaşe şi în tramvaiul turistic. Proiectul se derulează în colaborare cu o companie bancară.