Bilanțul inundațiilor în Timiș: case și curți inundate, drum blocat

Bilanțul inundațiilor în Timiș: case și curți inundate, drum blocat

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în mai multe localități din Timiș.

Cele mai multe intervenții s-au înregistrat în satele Găvojdia, Zgribești și Slăbăgel. Astfel, în localitățile Găvojdia și Zgribești au fost inundate 16 case. De asemenea, pompierii au intervenit pentru evacuarea a două persoane dintr-o locuință din Găvojdia și au ajutat la evacuarea a doi cai în satul Sălbăgel. S-a mai intervenit pentru evacuarea apei din beciuri/subsoluri și curți inundate în localitățile Lugoj, Făget și Sărăzani (Bârna).

O situație mai deosebită s-a înregistrat în localitatea Parța, unde râul Timiș s-a revărsat și a inundat un drum. Drumul este blocat, apa depășind 40 de cm, însă există rute ocolitoare pentru traficul rutier. Situația este monitorizată de către autoritățile locale, momentan neexistând risc de inundații pentru locuințe“, transmit reprezentanții ISU Timiș.

De asemenea, pompierii militari împreună cu cei de la Administrația Bazinală de Apă Banat au intervenit în zona localității Uliuc, la subtraversarea de pe malul stâng al râului Timiș (amonte de calea ferată) blocând infiltrațiile produse de debitul mare de apă. Pompierii au intervenit și pentru protejarea localității prin amplasarea mai multor saci cu nisip în zonele de risc. În urma intervențiilor, s-a reușit prevenirea inundațiilor în zona vizată. În continuare digul este monitorizat.

În acest moment, nu se înregistrează evenimente deosebite cauzate de fenomenele hidrometeorologice periculoase, însă pompierii monitorizează în continuare situația din teren, fiind pregătiți să intervină“, mai transmit reprezentanții ISU Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *