Bijuterii pe patru roți, în parcarea CJT

Bijuterii pe patru roți, în parcarea CJT

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

20 de mașini retro românești și poloneze produse în anii 1950-1989 au sosit marți dimineața în parcarea Consiliului Județean Timiș. Mașinile fac parte din caravana „Go Romania!“ și timp de peste două ore au putut fi admirate de timișoreni.

Am venit aici cu 50 de persoane poloneze, 20 de mașini fabricate în Polonia și România, cu proiectul Caravana <Go Romania!>. Ediția a treia este ideea lui Ovidiu Dranga, ambasador României în Polonia. Promovăm Polonia în România și invers și facem traseele în care au călătorit turiștii din Polonia în anii ’70-’80. Anul acesta promovăm traseul <Via Carpatia>.Cea mai veche mașină este Warszawa , capitala Poloniei, are mai mult de 50 de ani, iar cea mai nouă este Dacia Nova de la sfârșitul anilor ’90”, a spus Mihai Sava.

Au putut fi văzute mărci precum Dacia, Fiat Polski, Warszawa, Sirena, Oltcit sau Aro.

Mașinile se deplasează pe traseul Cracovia – Satu Mare – Marghita – Oradea – Arad- Timișoara – Lugoj – Caransebeș- Drobeta-Turnu Severin -Craiova – Tismana – retur, constituindu-se drept un eveniment de diplomație publică de promovare a „Via Carpatia” , proiect rutier regional.

Acțiunea se află la cea de-a treia ediție și este organizată de Ambasada României la Varșoviași Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Polono-Română.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *