Bicicliştii din Timişoara de pregătesc de PROTEST, după ce au fost INTERZIŞI în centrul oraşului. Ce vor să facă

Bicicliştii din Timişoara de pregătesc de PROTEST, după ce au fost INTERZIŞI în centrul oraşului. Ce vor să facă

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0
biciclete interzise timisoara

Primăria Timişoara a luat decizia de a le interzice bicicliştilor să se mai plimbe în centrul istoric al oraşului tot timpul, nu doar în anumite intervale orare. Potrivit primarului Nicolae Robu, decizia a fost luată “ca urmare a nenumărate semnalări din partea pietonilor -de departe majoritari!- că nu se pot plimba niciunde relaxaţi în oraşul nostru, că în Piaţa Victoriei, pe Mărăşeşti, pe Alba Iulia etc. mulţi au fost loviţi sau cel puţin speriaţi -cât pe ce să fie loviţi- de biciclete şi diverse alte vehicule, ei sau, uneori, copiii lor”.

Acum, bicicliştii din Timişoara, nemulţumiţi de decizia luată de municipalitate se pregătesc să iasă în stradă. Astfel, astăzi, pe Facebook, a fost creat evenimentul “Plimbare prin centrul Timişoarei pe lângă biciclete”, care are loc vineri, 2 octombrie, între orele 18.30 – 20.00, punctul de întâlnire fiind catedrala mitropolitană din oraş.

“Necredincioşilor, haideţi să ne convingem de utilitatea măsurii luate de dom` primar de a interzice mersul pe bicicletă în zonele centrale. Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine. Bicicleta obligatorie. Partea faină e că nici nu e nevoie să ştim să mergem pe ea”, au scris organizatorii pe reţeaua de socializare.

De asemenea, duminică, 4 octombrie, “Verde pentru Biciclete” organizează o nouă ediţie a evenimentului “Numărătoarea de Toamnă”. În cadrul acţiunii, care se termină în centrul oraşului, participanţii se vor putea plimba cu bicicleta pe strada Mărăşeşti, iar în Piaţa Victoriei au de gând să se plimbe pe lângă biciclete. Reprezentanţii “Verde pentru Biciclete” se opun acestei restricţii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *