Biblioteca Judeteana Timis, reabilitata cu 12 milioane de lei

Biblioteca Judeteana Timis, reabilitata cu 12 milioane de lei

- in Administratie, Cultura, Locale, Slider, Stiri
0

Clădirea care adăpostește una dintre cele mai importante instituții din județul Timiș are mari șanse să fie reabilitată cu bani de la Guvernul României.

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, s-a întâlnit sâmbătă, 5 octombrie, la Timișoara, cu ministrul Culturii, Daniel Breaz, cu care a discutat despre acest proiect, și nu numai.

Ministrul Daniel Breaz ne-a anunțat că se lucrează la documentație, obiectivul urmând să intre pe bugetul național de anul viitor. Valoarea investiției se ridică la 12 milioane lei, iar lucrările nu ar trebui să dureze mai mult de 24 de luni”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

De asemenea, șeful CJ Timiș a discutat cu ministrul Culturii și despre alte două proiecte majore ale județului, Castelul Huniade și Palatul Baroc.

Ministrul Daniel Breaz a venit la Consiliul Județean, însoțit de secretarul de stat Ion-Ardeal Ieremia, pentru o întâlnire de lucru pe tema reabilitării Castelului Huniade, a Palatului Baroc și a clădirii Bibliotecii Județene din Piața Libertății. În cazul Castelului Huniade, licitația pentru studiul de fezabilitate va fi disponibilă cât de curând pe platforma publică de licitații, SICAP. Documentele au fost deja încărcate, așteptând doar validarea. După cum am anunțat zilele trecute, am stabilit cu domnul ministru ca acesta să fie finanțat prin Institutul Național de Patrimoniu. Am reușit astfel să degrevăm bugetul județului de o cheltuială. La Palatul Baroc, Muzeul de Artă, am căutat soluții de urgentare a recepției lucrărilor. Pasul următor va fi identificarea celei mai bune surse de finanțare, astfel încât să-l putem reabilita în totalitate”, mai spune Dobra.