Bianca Gavriliță, deputat PSD de Timiș: “Am reușit să atragem banii necesari finalizării construcției Spitalului de Copii Louis Țurcanu”

Bianca Gavriliță, deputat PSD de Timiș: “Am reușit să atragem banii necesari finalizării construcției Spitalului de Copii Louis Țurcanu”

- in Locale, Politica, Sanatate, Stiri
0

Ministerul Sănătății a alocat miercuri, 17 aprilie, zece milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara. Repartizarea fondurilor a fost aprobata in comisia de lucru a ministerului. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a promis la mijlocul lui ianuarie, când a fost prezent la Timișoara că va aloca banii necesari finalizării lucrărilor de la unitatea sanitară.

Acum, mai rămâne ca Primăria Timișoara să-și respecte promisiunea să aloce bani din bugetul local pe 2019 pentru realizarea lucrărilor.

Iată că promisiunile făcute de Partidul Social Democrat se îndeplinesc. În urma discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Sănătății, am reușit să atragem banii necesari finalizarii construcției Spitalului de Copii Louis Țurcanu. Obținerea fondurilor pentru investiția la noua clădire a fost una dintre prioritățile mandatului meu de parlamentar. De asemenea, am înțeles că și consiliul local va vota în zilele următoare alocarea de bani pentru continuarea lucrărilor la ceea ce va fi, spun eu, o unitate medicală de elită. Este important că, în sfârșit, s-a înțeles că Spitalul Louis Țurcanu este o prioritate, nu doar locală, ci și regională, pentru ca pacienții care ajung să fie tratați aici vin din toată regiunea de vest și chiar de mai departe. Timișoara avea mare nevoie de un asemenea spital. După finalizarea lucrărilor de construcție la noul corp de clădire, sunt convinsă că Ministerul Sănătății va aloca și banii necesari pentru dotarea unității sanitare cu aparatură și echipamente medicale de ultima generație”, spune deputatul PSD de Timiș, Bianca Gavriliță.

În plus, tot prin alocare directă, alte două unități sanitare vor primi în acest an bani pentru dotare cu aparatură medicala. Este vorba de Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timisoara, pentru care s-au alocat aproape zece milioane de lei pentru achiziția de aparatură medicală modernă, și de unitatea sanitară din Făget, care va primi tot în acest an 2,3 milioane de lei pentru dotări cu echipamente medicale.